מהם סוגי התביעות נגד משרד הביטחון?

לקביעת פגישת ייעוץ

מהם סוגי התביעות נגד משרד הביטחון?

אנשי ביטחון כגון חיילים, אנשי מילואים, שוטרים ואנשי שב"ס יכולים להגיש תביעות לקבלת אחוזי נכות…

ממשרד הביטחון במידה והם נפצעו או חלו במהלך שירותם הצבאי. תביעה זו היא די דומה לתביעות המוגשות לביטוח לאומי, רק שההבדל ביניהם שלביטוח לאומי נגשים אזרחים רגילים ולמשרד הביטחון נגשים חיילים או אנשי בטחון המשרתים את המדינה. את תביעות אלו יש להגיש דרך קצין התמלוגים למשרד הביטחון ולעבור ועדה רפואית הדנה בעניין קבלת אחוזי הנכות, ולאחר מכן מחליטים את גובה הפיצוי או הקצבה בעזרת ספר אחוזי הנכות.

הדרישות של משרד הביטחון לקבלת קצבת נכות

ישנם שני תנאים בסיסיים לקבלת קצבת נכות והם: שהחבלה או המחלה נגרמו עקב שירות הצבאי ובזמן השירות הצבאי. במהלך הועדה ובכלל בתהליך זה, על התובע להוכיח כי אכן המחלה או הפציעה נגרמה כתוצאה משירותו הצבעי או במהלך עבודתו בשירות המדינה, כך שהאתגר הוא גדול במקרים של מחלה, כיוון שעל התובע להוכיח כי אכן המחלה התפרצה בעת שירותו.

כיצד מתנהל תהליך קבלת התמלוגים?

לאחר הגשת התביעה למשרד הביטחון התובע ישלח לרופא על מנת לאשר את מצבו הבריאותי. במידה והרופא אכן קבע כי יש קשר נסיבתי בין המחלה או הפציעה לשירותו או עבודתו של התובע קצין התמלוגים רשאי (ולא חייב) לקבל את חוות הדעת של הרופא, או לשלוח את התובע לבדיקה נוספת. במידה וקצין התמלוגים אישר את התביעה, התובע מועבר לוועדה המורכבת מרופאים ומאנשי מקצוע נוספים שתפקידם לאשר את החומרים שיתקבלו ולקבוע את אחוזי הנכות.

תובע יכול להגיש גם בקשת "החמרת מצב" במידה והוא קיבל פיצוי או קצבה חודשית, אך מצבו הוחמר וכעת הוא בעל אחוזי נכות גבוהים יותר. במקרה זה התובע יגיש בקשה ויוזמן שוב לוועדה שתדון בעניים החמרת מצבו.

ערעור על החלטת קצין תמלוגים והחלטת הועדה

במידה וקצין התמלוגים לא אישר את התביעה (לרוב כי לא מצא קשר נסיבתי בין תפקיד התובע לבין המחלה או הפציעה), ניתן להגיש ערעור בבית משפט השלום. במקרה זה על התובע לצרף חוות דעת נוספת מרופא שתאשר אש הקשר הנסיבתי בין המקרה לבין עבודתו או שירותו בפועל. על החלטת הועדה ניתן לערער בפני בית המשפט המחוזי. הערעור יכול להיות בשל סיבות שונות, אם זה קביעת אחוזי נכות נמוכים ביחס למה שבפועל, או דחייה של התביעה. גם במקרה זה יש להצטייד עם חוות דעת התומכות בערעור.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

לקביעת פגישת ייעוץ

זקוקים לייעוץ משפטי?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם