המשפט הפלילי על רבדיו – עורך דין פלילי

לקביעת פגישת ייעוץ

המשפט הפלילי על רבדיו – עורך דין פלילי

עורך דין פלילי בצפון איליה בעל התמחות הכשרה מיוחדת וניסיון אישי רב שנים בנושאי החקירה והתביעה הפלילית ובכלל זה עבירות ביטחון, מה שמייחד אותו ממשרדים רבים העוסקים בתחום ובנוסף ליעוץ וייצוג לקוחות בכל הערכאות בארץ, מייעץ למשרדים נוספים בהיבטי ההליך הפלילי . (ראה עוד: "אודות עו"ד סמי איליה" בדף הבית)

בתחום המשפט הפלילי, המשרד מטפל בכל עבירה שהגדרתה עבירה פלילית משלב שלפני הזימון לחקירה שלב המעצר ועד לסיום ההליכים הפליליים בתיק וכל מה שנגזר מהן. המשרד מתמקד בטיפול בעבירות המנויות בחוק העונשין התשל"ז-1977 המהווה החוק הרחב והעיקרי וכן בעבירות שבדיני התעבורה. אנו משרד של עורך דין פלילי בצפון אך מייצגים בכל רחבי ישראל.

המשרד מטפל בנוסף בכל ההיבטים של ההליך הפלילי לרבות סגירת תיקי חקירה, שינוי עילות גניזה, מחיקת רישומים פליליים.

המשרד מטפל בעבירות הן של בגירים והן של קטינים.

יחודי: המשרד בודק עבודת רשויות החקירה וראיות בתיקים פליליים בהם נדונו נאשמים.

המשרד ממוקם בחיפה ואינו עובד עם הסניגוריה הציבורית או מטעמה.

המשרד אינו מייצג אירגוני פשיעה.

על החוק בפלילים:

נודה כי התלבטנו אם להביא פירוט של עבירות , הוראות כל דין והמותר והאסור על פי החוק הפלילי לידיעת באי האתר ואולם, סברנו לא לעשות כן, שמא הקורא או הלקוח הפוטנציאלי יטעה בפרשנות.

ככלל החוק הפלילי נחלק לחוק בו מצויינות העבירות והאחריות הפלילית – חוק העונשין – ולסדרי הדין על פיהם ינהגו רשויות החקירה והתביעה ובית המשפט במי שקיימות נגדו ראיות כי עבר עבירה המוכרים יותר בלשון העם כ– חוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב) התשמ"ב-1982, סדרי הדין במעצרים , חיפוש ועוד.

יש משרדים אשר המידע המובא עלידם באתר בתחום ההליכים הפליליים ממצא ופרטני וראוי כולל לשון החוקים הרלוונטיים ואולם, אתר האינטרנט של משרד עורכי דין אינו ספר קריאה משפטי אלא תפקידו של עורך הדין הוא להבין את המצב המשפטי עמו הוא מתמודד ולא הלקוח ולייעץ לכל לקוח ייעוץ פרטני ה"תפור למידותיו" של הלקוח. לפיכך, נפרט בקווים כלליים את ההליכים ולא ניכנס לפרטי לשון הדין או דרכי טיפול, שכן כל תיק הוא ייחודי וגם כל נחקר/נאשם אינו דומה מצבו לזולתו (נסיבות המקרה,עבירות קודמות,מאסרים קודמים ומאסרים על תנאי ועוד) – מה עוד שלא כל לקוח מבין ברזי החוק מחד וקיימות אפשרויות שונות על פי נסיבות המקרה ו/או הלקוח, שלא להזכיר כי יש עידכונים לא אחת של הדין הקיים.

בבואו של לקוח למשרד עורכי הדין מצפה הוא לא להעשרת הידע הכללי אלא לסיוע על פי המצב אליו נקלע ואז מובהר לו המצב המשפטי העדכני במסגרת הייעוץ עם הכוונה לחוקים וסדרי הדין התואמים למקרה.

בקצרה ובקווים כלליים ההליכים על פי סדרי הדין:

שלב החקירה במשטרה

ככלל, אם הוגשה כנגדך תלונה ע"י אחר בחשד של מעשה המוגדר כעבירה פלילית ו/או בידי רשויות החקירה והמשטרה קיים מידע מחשיד כאמור, רוב הסיכויים שתזומן לחקירה באותו חשד. אף אם אתה עשוי להיות עד למעשה כאמור ולא החשוד בו – גם אז ניתן לזמנך לחקירה. ההבדל ברור אם כי נציין כי עדים שאינם חשודים לא יחקרו ב"אזהרה" כחשודים בביצוע מעשה פלילי. עם זאת, יש מקרים בהם העד עצמו יהפוך לחשוד אם על פי מידע מאוחר או כתוצאה מעדותו שלו.

אם קיבלת זימון לחקירה, יש להניח שאתה עלול למצוא עצמך במעמד של חשוד. כבר בשלב הזימון לחקירה מומלץ להתייעץ עם עורך דין פלילי מטעמך. רבים מעורכי הדין ימליצו לך בעת החקירה לא להשיב על שאלות ולשמור על "זכות השתיקה" מתוך חשיבה כי בכך לא תתרום מידע להשלמת פאזל החקירה וכך יקשה על החוקרים "לבנות" תיק עם ראיות נגדך . לא אחת העצה נכונה ובפרט במקרים שאין בידי המשטרה אלא תלונה נגדך בלבד. ואולם, עצה זו כשאין לך מושג על מה החקירה ואם יש בידי המשטרה ראיות, יכולה במקרים רבים דווקא היא להוביל אותך לשלב המעצר והחזקתך במעצר מספר ימים להשלמת אותה חקירה. כך במקרה של ניצול זכות השתיקה בעימות מול ראיות ועדים לאחר שהמשטרה ערכה חקירה סמוייה לאיסוף ראיות וזו עומדת בשלב מתקדם עד לזימונך לחקירה גלוייה או שאתה נדרש להשיב לשאלות שאינן מפלילות באופיין כמו שאלות לגבי מקום מגורים, עבודה או היכרות עם אחרים וכיוב'. ניצול זכות השתיקה במקרים כגון אלו, יכולה לפעול לרעתך.

"זכות השתיקה" אכן זוהי זכות של הנחקר וניתן לעשות בה שימוש כדי לא להפליל עצמך, אולם במקרים מסויימים היא זו שתבסס חשד ו/או עילה משפטית למעצרך ואף בהליך שיפוטי יכולה לשמש כנגדך. הכלל הידוע והנוהג הוא זה לפיו אדם שאין לו מה להסתיר לא יעשה שימוש בזכות זו בעת מתן גירסתו או במענה לשאלות "רגילות" שאינן יכולות להפלילו. להיפך – הנחקר שאינו "אשם" יהיה מעוניין שגירסתו תישמע ויעשה להוכחת חפותו בכדי לנקותו מחשד.

זו הסיבה מדוע ראוי להתייעץ עם עורך דין פלילי מטעמך לפני הגעה לחקירה – כדי לגבש עמדה כיצד עליך להתנהג בחקירה . רבים פונים לייעוץ תוך או אחרי שלב החקירה והדבר מקשה על ייעוץ משפטי יעיל ומחושב אלא הוא פועל יוצא של מצב בו הנחקר מכתיב בניית קו הגנה על פי "התנהגות בחקירה" וכל שנותר לעורך הדין הפלילי מטעמך הוא "חישוב מסלול ייעוץ והגנה מחדש" על פי העובדות שבפניו.

בנוסף, הייעוץ המשפטי אף יתכן וינתן באיחור של ימי חקירה אחדים בשים לב שלקצין משטרה מדרגת רפ"ק ומעלה סמכות במקרים המנויים בחוק לעכב פגישתך עם עורך הדין.

לפיכך, ככל שניתן במקרים בהם זומנת לחקירה באופן עצמאי, פנה לייעוץ משפטי – קודם להגעתך לחקירה.

שלב המעצר

חקירה יכולה להוביל לשלב של מעצר והבאתך בפני שופט להארכת ימי המעצר. אם בשל כך שיש די ראיות וללא קשר לגירסתך ואם בשל התנהלותך ודבריך בחקירה.

המשטרה יכולה לעצור אותך אף טרם חקירה .

אל תתנגד למעצר, לשוטר סמכות להשתמש בכוח נגדך ואתה עלול להיות נחשד/נאשם בעבירות נוספות לאלה שבגינן הינך נעצר.

זכור שניתן בכל שלב להתלונן על המעצר ונסיבותיו או חוקיותו ואולם, התנהגותך בעת המעצר יש בה להשפיע על המשך הליך המעצר ולעיתים על מצבך המשפטי בכללותו.

חלה חובה על המשטרה לאפשר לך בשלב הזה להתייעץ מוקדם ככל שניתן עם עורך דין פלילי מטעמך או מטעם הסניגוריה הציבורית אשר תמנה עורך דין פלילי לטפל בענינך.

רצוי כי תקבל היעוץ לפני החקירה . אם מצבך הכלכלי מאפשר לך, רצוי שלא לעשות שימוש בזכותך כי ימונה לך סניגור מהסניגוריה הציבורית (נעמוד על כך בהמשך).

אם אתה מובא להארכת המעצר (ככלל – לא יאוחר מ-24 שעות מרגע מעצרך) אתה רשאי לפנות לשופט אף אם אתה מיוצג בכל נושא הנוגע לתנאי מעצרך וחוקיות או הצדק המעצר ו/או בתגובה לטענות המשטרה. בית המשפט יכריע אם להמשך החקירה דרוש המעצר ואם לא יורה על שחרור אף אם החקירה טרם הסתיימה ויכול להורות גם על מעצרך למשך ימים.

על מעצרך אתה או ב"כ יכול לערער לבית המשפט המחוזי ובמקרים חריגים בלבד ברשות – לבית המשפט העליון וכך יכולה גם המשטרה לערער על החלטה בבית משפט שלום לשחררך ממעצר ויכול בית המשפט לעכב השחרור עד להחלטה בערר.

שלב זה הוא נקרא מעצר לצורך חקירה "מעצר ימים" והוא לפני הגשת כתב אישום. חקירה יכולה להסתיים בשחרורך ויתכן בהתאם לראיות ועילת המעצר כי יתבקש מעצרך לצורך הגשת אישום או עד לתום ההליכים במקרה שמוגש אישום תוך ימי המעצר.

שלב הגשת כתב האישום:

משהמשטרה סבורה שהשלימה החקירה ויש בחומר החקירה שבתיק די ראיות להגשת כתב אישום – בין אם הנחקר/החשוד עצור ובין אם לא נעצר ו/או שוחרר – היא מעבירה התיק ובו חומר הראיות ליחידת התביעות המשטרתית או לפרקליטות בהתאם לסוג העבירה שנחקרה.

בפרקליטות/תביעות יבחנו את חומר הראיות בתיק ויחליטו אם יש מקום להגיש על פיו כתב אישום – ככלל על פי הנוסחה של קיומן של מספיק ראיות בתוספת עם קיומו של אינטרס ציבורי בהגשת כתב אישום. במקרים של קושי בגיבוש עמדה או דרישת הבהרות, יורה הפרקליט/תובע למשטרה על השלמת החקירה ככל שימצא לנכון.

עם הגשת כתב אישום לבית המשפט ישלח עותק לנאשם ויקבע מועד ל"הקראת כתב האישום" ובדיון על הנאשם הוא או באמצעות ב"כ להשיב לבית המשפט אם הוא מודה או כופר בתוכנו. זהו שלב תחילת המשפט.

הודה הנאשם, יורשע ככלל הנאשם בסעיפי האישום. במקרים חריגים על פי הדין ובהמלצת שירות המבחן, רשאי בית המשפט שלא להרשיע אלא לחייבו בדין. נאשם שכפר, יקבע בית המשפט בענינו מועד להוכחות בו התביעה תביא את עדיה ותציג הראיות בפני בית המשפט.

כתב אישום במעצר – במקרים של עבירות חמורות בעיקר וברוב המקרים כל עוד שהחשוד עצור, יוגש כתב האישום בתקופה שנקצבה למעצרו או תוגש בקשה להארכת מעצרו לעד 5 ימים נוספים כדי לסיים את הכנת כתב האישום ו/או סיום השלמות חקירה כשלבקשה תתווסף הצהרת פרקליט/תובע על כוונה להגשת כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים.

במקרים כאמור בהם החשוד במעצר ומוגש כתב אישום תתווסף גם בקשה נוספת להארכת מעצרו של החשוד (אשר עובר למעמד מחשוד לנאשם) והפעם עד לסיום משפטו. הליך המעצר דומה למעצר ימים אם כי כאן בית המשפט נחשף לראיות שהביאו להעמדתו של פלוני לדין .

בית המשפט ככלל יזקק לתסקיר מעצר כדי לגבש החלטה אם לעצור נאשם עד לסיום משפטו – תקופה שנמדדת לעיתים בחודשי מעצר רבים. בית המשפט להורות על מעצר ביניים או עד תום ההליכים בשל מסוכנותו של נאשם.

נאשם שנעצר עד לסיום הליכים יכול כעבור זמן להגיש בקשת "עיון מחדש" בעינינו בה יבקש לשחררו אם חלף זמן או השתנו הנסיבות שהביאו למעצרו או אם ישכנע בקיום עובדות שיש בהן להביא לשינוי בשיקולים שהביאו את בית המשפט להורות על מעצרו. במסגרת דיון זה על הנאשם להצביע גם על "חלופה" למעצר שתבטיח קיום תנאי שחרור במידה ובית המשפט יקבל את טיעונו. במקרה כזה נוהג בית המשפט לעיתים להיזקק לתסקיר שירות המבחן.

נאשם ששוחרר או נותר במעצר רשאי לשוב ולפנות בבקשה ל"עיון חוזר" בהתקיים התנאים כמפורט אם לשם שחרורו או שינוי תנאי שחרור.

יצויין שאף אם הוגש כתב אישום רשאי בית המשפט להחליט על שחרור ממעצר ללא שהורה על מעצר עד תום ההליכים, אם כי במקרה כזה נוטה בית המשפט לשקול שחרור לא ב"כלים" שנהוגים ב"מעצר ימים" שכן כבר מדובר בנאשם ולא חשוד. במקרה שיחליט על שחרור למעצר בית על פי רוב יזקק מי שעצור למפקחים עליו ולא ישוחרר העצור בהכרח לביתו הוא. באם ישחרר, יכול בית המשפט להטיל מגבלות נוספות ובכלל זה איזוק אלקטרוני להבטיח הגבלת תנועתו של המשוחרר.

יצויין כי אם נאשם במעצר, כבר בשלב הדיון הראשוני בבקשת המעצר על הנאשם ו/או ב"כ להתייחס לכתב האישום (הליך של הקראת כתב האישום) – להודות ו/או לכפור בתוכנו. מובהר כי נאשם שמודה בשלב זה אין בכך כדי לשחררו ממעצר. אם הודה ככלל יורשע ויקבע מועד לטיעונים לעונש. אם כפר, יקבע בית המשפט מועד להוכחות בו תציג התביעה עדים וראיות. במועד הקראת כתב האישום, רואים את תחילת המשפט.

שלבי המשפט הפלילי:

  • שלב הקראת כתב האישום – במועד הדיון הראשון (לנאשם במעצר במעמד הבקשה למעצרו) יוקרא כתב האישום לנאשם ע"י בית המשפט והנאשם או ב"כ ישיבו אם הנאשם מודה בכתב האישום או כופר.
  • שלב ההקראה על פי דין הוא מועד תחילת ההליך הפלילי – קרי – שלב תחילת המשפט.
  • אם הודה הנאשם – ככלל תינתן הכרעת דין במקום (אשם בכל האישומים או זכאי בחלק מהאישומים) ויקבע מועד לטיעונים לעונש ו/או הבאת עדי אופי והמלצת שירות המבחן לעניין העונש.
  • שלב ההוכחות : פרשת התביעה – נאשם שכפר בשלב הקראת כתב האישום יקבע בית המשפט מועדים להוכחת כתב האישום בהם ישמע בית המשפט את עדי התביעה וזו תציג את ראיותיה. עם סיום הבאת ראיות התביעה, תודיע התביעה על כך שאלו כל הראיות ואז מתחילה "פרשת ההגנה" . לנאשם ולב"כ זכות לחקור עדי התביעה ב"חקירה נגדית" בלבד באשר לגירסתם ומהימנותם .
  • בפרשת ההגנה – לנאשם זכות להביא עדים או ראיות מטעמו שלא הוצגו בבית המשפט שיסתרו את ראיות התביעה – כולל עדות הנאשם עצמו. בהליך זה התביעה יכולה "לחקור נגדית" הראיות והעדים מטעם הנאשם באשר לגירסתם ומהימנות.
  • הכרעת הדין – בית המשפט יכריע בראיות שהובאו לפניו . אם קיבל ראיות התביעה – ירשיע הנאשם ואם קיבל את ראיות ההגנה – יזכה. בית המשפט רשאי להורות על הבאת עדים ו/או ראיות נוספות שיסייעו להכרעה ורשאי הוא לקבל רק בחלקן הראיות שהציגו הנאשם והתביעה . ירשיע או יזכה הנאשם לפי הראיות שהתקבלו ע"י בית המשפט. היה הנאשם במעצר ובית המשפט זיכה אותו, יורה על שחרורו.
  • הטיעון לעונש – הרשיע בית המשפט הנאשם, יקיים הליך של טיעון לעונש במסגרתו התביעה תטען טענותיה לעונש שיש להטיל על הנאשם ותציין הנימוקים לכך והנאשם יטען את טענותיו הוא או ב"כ מדוע יש להקל בעונשו ויציין הנימוקים.
  • גזר הדין – לאחר שמיעת הטיעונים לענין העונש מפי התביעה ומטעם הנאשם, יגזור בית המשפט על הנאשם את העונש ויכול בית המשפט טרם גזר הדין לבקש תסקיר משירות המבחן לשם גיבוש הענישה הראוייה שתוטל על הנאשם. גזר הדין מסיים ההליך המשפטי.

לנאשם ולתביעה זכות ערעור בחוק על הכרעת הדין וגזר הדין תוך 45 יום ממתן גזר הדין.

בחירת ייצוג משפטי – איך מומלץ לבחור עורך דין פלילי שייצג אותך –

ייצוג ציבורי או פרטי – למה כדאי עורך דין פלילי פרטי

מי שנעצר לחקירה או מי שנגדו מוגש כתב אישום לבית המשפט יזכה קרוב לוודאי למינוי סניגור על פי החוק מהסניגוריה הציבורית.

מי שזומן לחקירה לא יזכה להגנה משפטית מהמדינה אלא אם הוחלט לעוצרו.

ההגנה המשפטית, היעוץ והליווי לפני תחילתו של כל הליך – ולא בעתיו – חשובים ביותר והם לא אחת משפיעים על המשך ההליך הפלילי.

לא מומלץ למי שיכול לממן הגנה משפטית להיות מיוצג ע"י הסניגוריה הציבורית כפי שיפורט בהמשך. רבים הם עורכי הדין הפלילי המועסקים כ"רטיינרים" מטעם הסניגוריה – קרי – הינם עורכי דין עצמאיים המקבלים לטיפולם תיקים מהסניגוריה הציבורית . הדבר נובע מהצורך של הסניגוריה הציבורית לאפשר ייצוג משפטי לכל מי שנזקק לשירותיה מחד – ומאידך בשל שיקולים כלכליים של עורכי דין המבינים כי הסניגוריה הציבורית הינה "ספקית" הלקוחות הגדולה במדינה בתחום הפלילי. הדבר מקבל חיזוק גדול יותר כשמדובר על ייצוג מקומי, למשל נאשם בחיפה יוכל להיעזר בייצוג של עורך דין פלילי בחיפה או באזור הצפון.

למחפשים עורך דין פלילי בצפון ובחיפה (הנותן שירות בכל הארץ) הגעתם למקום הנכון.

מדוע לא ייצוג של עורך דין פלילי מטעם הסניגוריה הציבורית

עורך דין פלילי בצפון המייצג מטעם הסניגוריה הציבורית , יהיה הטוב שבטובים, אינו מוסמך לניהול ההליך הפלילי על פי ראות עיניו ובחופש מקצועי ללא סייג על רצונו וניסיונו המקצועי, אלא הוא כפוף למדיניות הסניגוריה הציבורית.

עובר לטיעונים והסכמות בהליך המעצר, כפירה או הודאה בכתב האישום, עשיית הסדרים עם התביעה ועד לקביעת קו ההגנה במשפט ובכלל זה זימון מומחים ועוד – נזקק עורך דין פלילי מטעם הסניגוריה לא אחת לאישור הממונים בסניגוריה הציבורית .

עורכי הדין הפלילי מטעם הסניגוריה הציבורית פועלים במסגרת סמכותם בשים לב לחוק הסניגוריה ובכפוף למדיניותה.

כמו בכל תחום בחיינו בו קיימים לצערנו הבדלים בין קבלת שירות ציבורי לשירות פרטי, (בתחום הרפואה הדבר בולט במיוחד) כך גם בתחום ההגנה המשפטית . ההשקעה, החופש המקצועי הליווי האישי לכל לקוח לא תמיד בנמצא בייצוג הציבורי באותה מידה שניתן לזכות אצל מי ששכרנו באופן פרטי. מעבר לזה, יש גם יתרון לבחירה של מי שייצג אותך, למשל בחירה של עורך דין פלילי בחיפה או הצפון כאופציה ראשונה.

רבים מעורכי הדין המועסקים מטעם הסניגוריה מתלוננים לא אחת על הגבלת חופש לייצג כראות עיניהם, ואולם, הם ממעיטים בביקורת בסוגייה זו בפומבי הן לאור ההתחייבות החוזית בינם לסניגוריה הציבורית לפיה הם כפופים למדיניותה ומחשש שמא לא יועסקו בעתיד ע"י הסניגוריה.

אף כי אין באמור לעיל לרמוז שהלקוח מקבל שירות לא טוב בייצוג מטעם הסניגוריה הציבורית – הרי לא מדובר בעורך דין פלילי שנשכר ע"י הלקוח עם כל המשתמע ולו בהיבט הטיפול האישי וחופש הייצוג.

יחד עם זאת יש לזכור שכל אדם זכאי לייצוג משפטי ראוי ללא קשר למידת יכולתו לממן את הייצוג – זהו הכלל והיתי מוסיף – יצוג משפטי מיטבי גם אם הוא ציבורי. לכן הביקורת אם קיימת כזו – מופנית באשר למדיניות הייצוג הציבורי .

ייצוג פרטי : גם בבואנו לבחור ייצוג משפטי פרטי אותו אנו מממנים מכיסנו וקיימת לכאורה מחוייבות יתר של עורך הדין אותו אנו בוחרים באופן חופשי, אנו צריכים לבחור לפי כללים ברורים ובין היתר :

לא לשכור שירותיו של עורך דין פלילי גם אם הוא מצהיר שהוא "מומחה" למשפט פלילי מבלי לבחון לפני הפגישה את ה"רזומה" – קרי – במה מתבטאית אותה "מומחיות" ואם יש בסיס להגדרה או שהוא הכתיר עצמו ל"מומחה" ללא רקע מתאים. לבדוק ולדעת אם ניתן אפילו בשלב שלפני פגישת הייעוץ בפני מי אתם עומדים.

כדי לעמוד מהו הנסיון והידע שצבר אותו עורך דין פלילי, עיינו גם ברקע וגם בהמלצות מפי אחרים אם יש כאלו ולא במקרה אחד בודד.

גם אם בעבר חבר קרוב שכר את שירותיו של עורך דין פלוני ויצא מרוצה, זיכרו שאין בהכרח במצבכם משום נסיבות זהות למקרה האחר והפעילו שיקול דעת רחב יותר מהתבססות על מקרה מוכר אחד.

הימנעו מלשכור שירותיו של עורך דין פלילי אשר בשיחה עמכם טוען להצלחה בכל תיק או מבטיח הבטחות שונות בקשר להליך הפלילי – כלשכן לפני שכלל בחן את תיק הראיות בענינכם. זיכרו – אף עורך דין בתבל אינו יכול להבטיח תוצאה אליה יגיע בית המשפט בסיום ההליך או בהליכי הביניים, שכן ההחלטה נתונה בלעדית בידי בית המשפט. כך גם לגבי הבטחות לסגירת תיק פלילי או חזרה מאישום. לכל היותר עורך דין מקצועי יכול להעריך סיכויים בתיק ו/או את מצבך בהתאם לנסיונו ופסקי דין קודמים בכלל או של אותו הרכב בבית המשפט בפניו יתנהל ההליך – אך התוצאה לעולם אינה בתחום שליטתו של עורך הדין.

עורך הדין היקר או המפורסם ביותר אינו תמיד המתאים ביותר לטיפול בענינכם. עורך דין פלילי המזוהה עם ייצוג אירגוני פשיעה לא בהכרח יעביר את המסר הנכון לבית המשפט אם הוא מייצג פלוני שהוא אדם נורמטיבי שנאשם שגנב לראשונה בחייו למשל. בית המשפט עלול לחשוב שיש סיבה נסתרת לייצוג אדם נורמטיבי ע"י מי שמזוהה ככלל עם ייצוג חברי אירגון פשיעה.

זיכרו: קיימים עורכי דין רבים המייצגים במשפט פלילי. אם יש בידכם הזמן בידקו והשוו לפני שאתם שוכרים ייצוג והכל כדי להגדיל הסיכוי לתוצאה הרצוייה ו/או לקבלת ההגנה המקסימלית האפשרית. לא הזול ביותר, לא היקר ביותר ולא זה שהכי מתפרסם הוא בהכרח המתאים ביותר.

גם בייצוג הציבורי, ודאי בפרטי, עורך הדין המנוסה ביותר, הצופה למרחקים, היצירתי ביותר, המעיז, בעל המעוף והיוזם, המכיר את עבודת המשטרה והפרקליטות על בורייה ולא רק את החוק, הוא גם בעל הסיכויים היותר טובים להצליח במשימת ההגנה עליך ולהוביל לתוצאה ואלה כתוספת לנסיונו.

חשוב כאן לומר כי ברגע ששכרתם שירותיו של עורך דין, אתם חייבים ליצור יחסי אמון ואמפטיה אצל אותו עורך דין פלילי שחירותכם או עתידכם תלויים בשירותיו. היו שקופים – אם ביצעתם עבירה, כלומר גם אם עשיתם מעשה בגינו אתם זקוקים להגנה וייצוג משפטי, ספרו את האמת ואל תסתירו כלום כי ממילא קיים בחוק חסיון על כל מה שסיפרת לעורך הדין שמייצג אותך ועל כל השירות שניתן לך ולא ניתן לעשות באלה שימוש נגדך. זכור כי אם לא תעשה כן, עורך הדין שמייצג אותך עלול להיות מופתע בבית המשפט בפרטים שהסתרת והדבר כמעט תמיד ישמש לך לרועץ.

זכור שעורכי דין מתכוננים להגן על נאשמים רק על פי עובדות שיש בידם, אם מתוך לימוד חומר החקירה ואם מקבלת המידע הרלוונטי מהלקוח. עורך דין יצירתי ידע טוב יותר לתמרן במצב של "הפתעות", אולם דע ש"הפתעות" שניתן לצפות מכיוון התביעה , לא כך בעניין "הפתעות" שמקורן בפרטים התלויים במידע שמועבר מהלקוח לידיעת עורך הדין . במקרה שלא תספר את כל האמת, אתה מכשיל את סיכוייך שלך בהליך.

דע: – כל עורך דין פלילי המייצג לקוח בפלילים שואף להוציא הלקוח זכאי, אולם לא כך מסתיימים מרבית המשפטים הפליליים. כעובדה, רק במקרים מועטים "משחק מזלך" כשביצעת עבירה שכן נדיר שהתביעה מגישה כתב אישום ללא בסיס הנשען על עובדות או בחוק. כך, לדוגמה – לא בכל המקרים העדים יחזרו בהם או תוצאות מעבדתיות יבוטלו עלידי בית המשפט. לרוב אין "ניסים".

אין בכך לומר שלא יתכן מקרים בהם טעתה התביעה או הראיות אינן קבילות ועוד כהנא וכהנא ניסים. ואולם, ברוב המקרים בהליך הפלילי גם אם תורשע, לעורך דין פלילי מקצועי ובעל המעוף השפעה על הפחתת העונש ועוד טיעונים נוספים אותם יוכל להשמיע בבית המשפט כדי להקל ולרכך את רוע הגזירה.

בחר עורך דין מתוך מודעות שזה ישפיע על מצבך, חירותך וחייך ולא מתוך פופוליזם. חשוב בדיוק על אותם שיקולים בהם היתה בוחר רופא אם ניתן לך חופש בחירה כלכלי באם חלילה אתה בצרה בריאותית או חלית במחלה .

כתובתו של עורך דין פלילי בצפון סמי איליה נמצא בכתובת: דרך יפו 51, חיפה

*מאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עם עורך דין פלילי בקיא בתחום ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני לפני חקירה במשטרה ולפני נקיטה בכל הליך אחר.

 
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

לקביעת פגישת ייעוץ

זקוקים לייעוץ משפטי?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם