משרד הביטחון על אגף השיקום שבו מטפלים בנכי צה"ל השונים כבר שנים רבות.
אולם לצערנו לא כל זכויות הנכים ומשפחותיהם נשמרות, משום שמתרבות התלונות על הטיפול בהם, קבלת הטבות ואישור כל מה שמגיע להם מהמדינה בגלל נכותם והשלכות הפציעה שלהם על חייהם. יותר ויותר נכי צה"ל נזקקים לייעוץ משפטי ולייצוג מול משרד הביטחון ואגף השיקום כדי למצות את זכויותיהם ולקבל את ההטבות שמגיעות להם כחוק. במאבקים כאלה, טוב שמי שמייצג אותם מכיר את החוק הצבאי על כל סעיפיו ודקויותיו, יש לו היכרות עמוקה ורבת שנים עם כל מערכות הביטחון מבפנים והוא יודע לעבוד עם בעלי התפקידים שבהם כדי להבטיח את מרב ההישגים. כדי לקבל ייצוג נאות מול המערכת מומלץ לפנות לעו"ד סמי איליה, עו"ד שהקים אתר על זכויות חיילים והוא מקדיש מזמנו וממרצו לפעול לטובתם.
עו"ד שמכיר את מערכת הביטחון מבפנים
מלבד היותו נכה צה"ל בעצמו, עו"ד סמי איליה הוא עו"ד שצמח בתוך מערכת הביטחון והמשטרה, כך שעשרות שנותיו במערכת הביטחון והמשטרה מסיעות לו להכיר מקרוב את בעלי התפקידים ואת דרך עבודתם. חשוב מכך, הוא מכיר את החוק ואת סעיפיו ויודע כיצד לפעול כדי להשיג לנכי צה"ל ומשפחותיהם את מה שמגיע להם. תביעות מול אגף השיקום של עובדי מדינה להכרה בנכות יכולים להגיש לא רק חיילים בקבע סדיר ומילואים, אלא גם עובדי שב"ס ושב"כ, סוהרים ושוטרים, המוסד ומשמר הכנסת, עובדי משרד החוץ המשרתים בחו"ל. הסיבות לכך מגוונות והן נעות בין מחלה ופגיעה לבין תאונה או פציעה. בכל אחד המקרים רק ייעוץ וייצוג צמודים ימצו את זכויותיכם כראוי.
הקושי להכיר בנכות של נכי צה"ל
מסיבות שונות, בעיקר תקציביות, משרד הביטחון ממעט להכיר בנכויות שונות. אם מוסיפים לכך את העבודה שאצל נכים רבים המצב מידרדר עם השנים ויש צורך בעדכון ובקבלת זכויות והטבות נוספות, ברור למה המאבק מול המשרד ארוך וממושך ומוסיף על הסבל של הנכה עוד יותר, מלבד הפציעה עצמה. כאשר נכי צה"ל יוצאים למאבק כזה ברור שיש לקבל ליווי מקצועי צמוד כדי להבטיח את קבלת ההכרה המתאימה וכדי לנהל אותו נכון ובצורה המיטבית ביותר, בכמה שפחות זמן.