רבות הן עבירות התקיפה במשפט הישראלי. חוק העונשין מונה מספר רב של עבירות, החל מעבירות תקיפה בין אנשים "רגילים" וכלה באיומים ותקיפה של אנשי ציבור, להלן:
- תקיפה סתם: מי שמפעיל כוח, כלי, אור או חשמל, בכוונה לתקוף או לגרום לאדם אחר מטרד או סבל, מבצע למעשה עבירה פלילית שנקראת תקיפה. העונש על תקיפה סתם, דהיינו, מבלי שנגרם נזק פיזי לאדם המותקף, עומד על שתי שנות מאסר.
- תקיפה בנסיבות מחמירות: בניגוד לתקיפה רגילה, תקיפה בנסיבות מחמירות היא תקיפה שאכן גרמה לנזק פיזי לאדם המותקף. לכן, העונש על עבירה זו עומד על 3 שנות מאסר. מנגד, העונש על תקיפה שגרמה חבלה לבן זוג או קטין, עומד על 6 שנות מאסר.
- תקיפת שוטרים: תקיפת שוטר היא חמורה במיוחד, משום שמדובר בתקיפת "שלטון החוק" ולא בהכרח תקיפה פשטנית של אדם מסוים. לכן, העונש על תקיפת שוטרים הוא מינימום חודש ימים ועד 3 שנות מאסר.
- איומים: מי שמאיים על אדם – על חייו או על משלח ידו או בפגיעה בשמו הטוב, מבצע עבירה פלילית, שעונשה עומד על 3 שנות מאסר. שוד: מדובר בעבירה חמורה מאוד, של גניבה או נטילת דבר מה תוך כדי איומים באלימות או בנשק. העונש על עבירת השוד עומד על 14 שנים בנסיבות רגילות ו- 20 שנות מאסר, כאשר השוד כולל שימוש באלימות פיזית או שימוש בנשק.
*מאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עם עורך דין פלילי בקיא בתחום ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני לפני חקירה במשטרה ולפני נקיטה בכל הליך אחר.